Gå med i facket

Att gå med i facket är som anställd arbetare ett sätt att välja trygghet och rättvisa. Det är ett sätt för dig att göra din röst till en som företag måste räkna med och lyssna på. Bättre lön, goda arbetsförhållanden och andra viktiga faktorer i vad som utgör en hälsosam anställning och är alla bra anledningar till att gå med i facket. Då har du chansen att faktiskt öppet diskutera och driva sådana frågor vidare.

Din position i företaget blir mycket mer stabilare när du går med i facket. Vad som händer vid ett plötsligt varsel varierar också beroende om du är medlem eller inte. Rätten till A-kassa och bättre avgångsavtal är något som du inte är garanterad om du inte går med i ett fackförbund.

Med facket har du mycket större chans att lämna en anställning med flera månaders full betalning. Det gör att tiden mellan avslutat arbete och sökande efter nytt blir mycket lättare och behagligare. Som nybliven mamma eller pappa har du också facket bakom dig, som ständigt arbetar för att du ska få vara med ditt barn så mycket som möjligt under denna avgörande tid i deras liv.